Blog

Compania Silos Cordoba este gazda interiorului unui siloz

Datorită creșterii în afaceri experimentate de Silos Cordoba în ultimii ani, a survenit necesitatea extinderii instalațiilor companiei, atât pe partea de producție, cât și în restul departamentelor. 

Silos Cordoba a decis să se mute în parcul științific-tehnologic din Rabanales 21 din capitala cordobeză, într-un mediu care favorizează generarea de sinergii în afaceri, antreprenoriale și de inovare în dezvoltarea produselor sale, favorizat de proximitatea atât fizică, cât ca activitate de lucru cu Campusul Universitar din Rabanales din cadrul Universității Cordoba.

Se situează pe un teren strategic de 30.000 m2, delimitat de calea ferată a trenului de înaltă viteză AVE și de calea ferată aferentă trenului de marfă, ceea ce va permite în viitor recepția materiei prime și expediția produsului finit prin tren. Mai mult, beneficiază de o conexiune directă cu centrul Cordobei, datorită unei stații de tren ușor care se regăsește la 500 m, și datorită unei piste destinate bicicletelor care face conexiunea Parcului cu orașul.

Ansamblul este conceput ca o rețea de grădini, spații de odihnă, parcare pentru autovehicule și biciclete care conectează zona de fabricație de 10.000 m2 cu zona de birouri de 1.400 m2.

Birouri noi Silos Cordoba

Distribuția procesului productiv s-a realizat printr-o divizie orizontală pe trei zone, constituite din zona de recepție și depozitarea a materiei prime, zona de transformare, unde se situează liniile de profilare, îndoire și perforare și zona de poziționare și expediere a produsului finit.

Silos Cordoba procesului productiv

Zona administrativa este situată într-o clădire open-space cu aspect de siloz, ceea ce reprezintă imaginea corporativă a companiei, aducând conceptul de siloz metalic ca un element arhitectural. Valoarea simbolică care va identifica compania va aduce astfel o valoare dominantă, în fața celorlalte clădiri ce fac parte din parcul tehnologic.

La exterior, clădirea este concepută ca un volum cilindric, terminat în formă conică, cu o fațadă continuă, închisă și omogenă de zinc Anthra, perforat și ondulat cu aspectul propriu al unui siloz de depozitare cereale.

Siloz de metal

Auster în aparență la exterior, prezintă o imagine mult mai caldă la interior, unde lumina, spațiul și transparența interioară comunică direct cu scutul metalic.

Puținele materiale folosite la interior, pun în valoare aceste calități, dorindu-se prin folosirea lor să se obțină o atmosferă primitoare și confortabilă.

Pereți albi, culoarea care primește lumina solară în cel mai plăcut mod, separatoare transparente pentru ca intrarea luminii să aibă loc în toate colțurile și căldura lemnului pe pardoseală și pereți.

Birou Silos Cordoba

Golul central devine inima proiectului, acționând, nu numai ca protagonist în spațiu, ci și ca centru termic al clădirii, permițând controlarea ciclurilor de ventilație naturală.

Mulțumită ochiului central, iluminarea naturală care intră prin luminator este cea care se ocupă să definească fiecare spațiu.

Acest gol culminează la semi-subsol într-o zonă moale de materiale naturale, apă și vegetație, permițând o fuziune între exterior și interior.

Silos Cordoba ceiling

Complexul este opera studioului cordobez LMV Arquitectos, cu participarea în execuție a numeroase companii locale.

Acesta este încă un pas al succesului unei companii cordobeze care și-a inițiat drumul în 1975, menținând o linie de dezvoltare și inovare continuă.

GALERIA CU FOTOGRAFII

Compania Silos Cordoba este gazda interiorului unui siloz Fabrica Silos Cordoba Silos Cordoba birou interior Silos Cordoba interior Silos Cordoba interior2 Silozuri Silos Cordoba

Top

Deja un comentario

Required fields are marked *.


Top