Blog

Diferențele și beneficiile silozului de oțel galvanizat și silozului de oțel carbon vopsit

Pentru aceia care vor să aleagă silozul cel mai adecvat necesitaților avute, poate fi folositor înțelegerea diferențelor dintre un siloz galvanizat și unul de oțel carbon vopsit.

Silozul galvanizat

Galvanizarea este un proces de aplicare a unui strat protector de zinc peste oțel pentru a evita oxidarea acestuia. Acest lucru înseamnă că o acoperire cu un strat mai gros determină o durata de viață mai lungă a oțelului.

Pe piață se pot găsi fabricanți care utilizează diferite tipuri de învelișuri de zinc: Z-275, Z-375, Z-450, Z-600. Numărul reprezintă gramele de zinc per metru pătrat, pe ambele părți ale foii de oțel (fețe interne și externe).

In Silos Cordoba oferim soluția bazată pe Z-600 tuturor silozurilor pe care le construim.

Silozul de oțel carbon vopsit

Există mai multe soluții pe piață, cele mai des întâlnite fiind:

  1. Vopseaua plastică
  1. Vopseaua Epoxidică

 

Deși cel de-al doilea tip de vopsea are un conținut foarte mare de zinc, niciuna dintre soluții nu este atât de rezistenta precum oțelul galvanizat.

Din cauza investiției mari presupuse de către un proiect de siloz de depozitare, costurile mari de vopsire a întregii zone (mâna de lucru, materii prime, timpul de instalare mai lung), dificultatea procesului de vopsire a diverselor straturi, calitatea finala a oțelului și duratei de viată mai scurte, nu recomandăm aceasta soluție. Vopseaua trebuie folosită numai ca un sistem de întreținere în caz de oxidare.

Top

1 Comment


Deja un comentario

Required fields are marked *.


Top