Blog

Importanța controlului temperaturii în interiorul silozului: Sisteme de termometrie

Silozurile metalice sunt realizate din tablă metalică cu acoperire galvanizată. Și chiar dacă poate părea altfel, creșterea temperaturii tablei de la soare este foarte superficială și nu afectează masa de cereale.

Variațiile de temperatură care întradevăr de afectează masa cerealelor, sunt cauzate de procesele de fermentație, adică, atunci când există o concentrație de umiditate care începe deteriorarea cerealelor, iar una din consecințe este creșterea temperaturii.

De aici rezultă importanța detectării acestor concentrații de umiditate prin instrumente care permit măsurarea temperaturii în silozuri și permit generarea unei alarme atunci când există o creștere de temperatură în anumite puncte, indicând că ceva grav se poate întâmpla înăuntru.

Silos Cordoba oferă un sistem de măsurare, monitorizare și control al temperaturii și umidității cerealelor din interiorul silozului: Sisteme de termometrie. Acest sistem include suporți pentru diferite sonde adaptate la structura plafoanelor noastre.

Sisteme de termometrie

Odată detectat acest focar trebuie intervenit, sau ventilat – adică, prin introducerea de aer cu medie presiune în siloz; sau, fiind chiar mai sigur, recirculând și ducând cerealele în afara silozului, către altul.

Controlul temperaturii este de fapt unul din procesele de mare importanță pentru conservarea cerealelor, care în mod normal, au o valoare cu mult mai mare decât silozul unde sunt depozitate.

Top

Deja un comentario

Required fields are marked *.


Top