Întrebări frecvente

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
De ce să depozităm cerealele în silozuri și nu în hale?

Spre deosebire de hale, silozurile sunt un tip de depozit vertical, care presupune câteva avantaje:

  • Primul avantaj vine din terenul ocupat. Este necesar un teren cu mult mai mic, fapt care este important, mai ales dacă nu se deține un teren foarte mare sau dacă acesta presupune costuri foarte mari, cum se întâmpla în cazul porturilor.
  • Un alt avantaj vine din facilitățile oferite de menținerea unor condiții de depozitare optime pentru cereale, cu un control al temperaturii, insectelor, mucegaiului sau păsărilor, care într-o depozitare prelungită ar putea determina pierderi importante.
  • Al treilea avantaj este dat de costurile mai mici, comparativ cu halele, care presupune automatizarea echipamentului de transport al cerealelor. Atât încărcarea cât și descărcarea se poate automatiza în totalitate printr-un sistem, fapt care duce la costuri cu mult mai mici.
  • Un alt avantaj constă în costurile de montaj mai mici, fiind vorba de un element proiectat în acest scop și cu o greutate mai mică decât a unei hale.
  • În cele din urmă, costurile generale mai mici, fiind posibil acesta principalul avantaj în fața halelor de depozitare cereale.
Top