Știri

O afacere de familie care a inceput de la zero si s-a transformat intr-un mod de viata pentru sute de familii

Cei de la emisiunea “Lumea Satului TV” au dorit sa se convinga de acest lucru si au mers in Spania in orsul Cordoba, la sediul central al firmei Silos Cordoba pentru a ii intervieva pe fondatorul firmei Silos Cordoba domnul Juan Lopez Liétor si pe sotia acestuia.

In cadrul interviului acestia ne au impartasit din experientele profesionale si astfel am aflat ca:

Firma a fost fondata in anul 1975, de catre Juan Lopez Lietor care ramas somer (el lucrase inainte in domeniul zootehnic la o firma ce se ocupa cu utilaje agricole) a decis sa viziteze cateva persoane pe care le cunostea si despre care stia ca aveau nevoie de echipament zootehnic.

Silos Cordoba a devenit o afacere de familie in care domnul Juan Lopez Lietor lucreaza alaturi de sotie si de copii, afacerea a crescut si acum exporta in aproximativ 40 de tari. Echipa Silos Cordoba este una tanara si inregistreaza un numar de aproximativ 200 de angajati din care 100 lucreaza in cadrul grupului si restul sunt externalizati.

Succesul in afaceri s-a datorat:muncii, implicarii, constientizarii ca nu banii sunt singurii care conteaza ci si cum produci si unde o sa evoluezi dar si faptului ca banii nu au fost risipiti dimpotriva profitul a fost reinvestit in tehnologie si dezvoltarea afacerii. Aceasta filozofie este continuata in prezent de noul director general care este fiul celor 2 soti.

Primul contact cu Romania a fost in 2004 cand Silos Cordoba a trebuit sa realizeze mai multe instalatii in Ungaria (35 de instalatii de 20.000 T) si o delegatie din Spania a fost trimisa sa viziteze instalatiile si tarile est europene.

Ca in orice domeniu cei doi soti considera ca munca, efortul sustinut, implicarea, informarea despre noi tehnologii si retehnologizarea sunt cele mai importante atuuri atunci cand esti tinar si vrei sa incepi o afacere.

Vizualizare interviu: http://youtu.be/yQqS5doxroY

Top