Știri

Silos Cordoba conduce inovarea utilajelor în Europa

Compania Silos Cordoba, localizată în Parque Cientifico Tecnologico din Cordoba, Rabanales 21, a proiectat un model de utilaje foarte inovatoare, unice în Europa, pentru încărcarea silozurilor de porturi și mari instalații de depozitare.

Departamentul de cercetare I+D+i, condus de Jose Cabrera, a fost însărcinat cu proiectarea și inovarea unui nou tip de transportor cu bandă închis, care se încadrează în conceptul de utilaje grele, cu capacitatea de lucru de 24 ore zilnice, concentrat pe transportul de cereale.

«Este vorba de un utilaj inovator în Europa, care aduce o mare fiabilitate, robustețe și proprietăți de curățare foarte înalte, lanțul de transport pe unde curg cerealele fiind izolat», explică Jose Cabrera. Acest nou tip de utilaj este superior echivalentelor sale pentru că consumă mai puțină energie și necesită o mentenanță redusă, «ceea ce face să fie mult mai competitivă decât utilajele în general de pe piață», precizează directorul cercetării I+D+i de la Silos Cordoba.

Evacuarea materiei prime

În același timp, Silos Cordoba lucrează la o nouă tehnologie staționară care va permite ca acest utilaj să descarce materia primă în puncte intermediare pe parcursul acestuia, conform celor spuse de Cabrera. Această inovare ar aduce un plus de versatilitate transportorului de bandă proiectat. «Nivelul tehnologic și calitatea acestor utilaje sunt recunoscute la nivel mondial în cadrul gamei acestor produse», menționează Cabrera.

Echipa de dezvoltare Silos Cordoba a lucrat pe parcursul unui an și jumătate pentru a ajunge la utilajele care deja se produc în cadrul fabricii moderne din Rabanales 21. «Sunt mulțumit cu munca pe care echipa a realizat-o, de la conceperea ideii în sine, până la materializarea acesteia și fabricare», comunică Jose Cabrera.

Compania cordobeză deține în Parque Cientifico Tecnologico o clădire de birouri și o fabrică echipată cu utilajele și echipamentele cele mai avansate la nivel mondial.

Sursa: ABC Sevilla, Global Milling20 Minutos, Europa Press, Andaluces Diario, Rabanales 21

 

Top