Știri

În vizită la Fabrica Silos Cordoba: Sisteme de depozitare inteligente

Joaquín González, Director Comercial Silos Cordoba în România explică cum se fabrică sistemele de depozitare inteligente în fabrica Silos Cordoba într-un reportaj realizat de LumeaSatului.

Unii fermieri spun că anul acesta este anul Traderilor. Este opinia celor care nu dispun de sisteme de depozitare și care sunt nevoiți să accepte prețul impus de aceștia.

Acesta este un reportaj realizat în Fabrica Silos Cordoba și prezintă pașii ce sunt urmați pentru fabricarea unui sistem complet de depozitare cereale de înaltă calitate.

Compania Silos Cordoba înființată în anul 1975, cu o experiență de 40 de ani, timp în care aceasta fabrica și-a îmbunătățit produsele și a ajuns ca astăzi să ofere în întreaga lume sisteme inteligente de depozitare a cerealelor.

Joaquin Gonzalez, Director Comercial în România al companiei Silos Cordoba prezintă astăzi Fabrica unde se produc toate piesele ce o instalație de depozitare cereale.

PROCESUL TEHNOLOGIC

Calitatea materiei prime

Calitatea materiei prime este foarte importantă pentru sistemele de depozitare cereale, acest lucru influențând durata de viață a unei instalații de acest tip. La Silos Cordoba calitatea este pe primul loc, folosindu-se tablă galvanizată de 600 gr/m2 Zinc. Există și tablă vopsită în verde pentru acoperișuri și silozurile de ferme.

Prelucrarea materiei prime

Primul pas este ondularea tablei și conferirea rezistentei dorite, iar apoi urmează curbarea fiecărei piese în parte pentru a obține diametrul dorit. Un lucru foarte important de ținut cont și de luat în seama în momentul când alegeți silozul este ca nivelul de ondulare să fie cat mai moale posibil, să nu fie pronunțat, pentru ca depunerile de praf în interior să fie cât mai mici. Depunerile de praf sunt responsabile pentru crearea microorganismelor în interiorul silozului, a mucegaiului, bacteriilor și altor microbi. Calitatea Silos Cordoba constă și în oferirea unui nivel de ondulare optim al tablei atât pentru rezistența tablei, dar și pentru menținerea prafului la distanță pe cât posibil.

Pentru a oferi soluții optime pentru depozitarea cerealelor, majoritatea operațiilor de procesare sunt operate de roboti industriali, întregul proces fiind monitorizate de computere supravegheate de o echipa multidisciplinară ingineri și tehnicieni specializați.

Prelucrarea pieselor mici

Fiecare utilaj în parte face câte un tip de piesă diferită, o stochează într-un raft numerotat într-o anumita ordine, această ordine rămâne înregistrata într-un calculator, fiecare raft se duce în magazie la un loc. Când trebuie să asamblăm aceste subansambluri, calculatorul transmite de cate piese avem nevoie din fiecare reper și caută în magazie, și trimite la secția de asamblare toate piesele necesare, care vin în ordinea asamblării.

Automatizare

Obiectivul conducerii a fost să se lucreze cat mai automatizat posibil și să crească în productivitate. Acestea fiind spuse, se investește în permanență în tehnologia de ultima generație pentru o productivitate cat mai mare, pentru a obține un cost cat mai mic de producție pentru a putea ajunge cu un preț de piață, la utilizatorul final, cu costuri cat mai scăzute posibil la unitățile de stocare de înalta calitate.

Modul de ambalare și încărcarea la camioane

Ultimul pas al procesului tehnologic este încărcarea în camioane a pieselor ce compun instalația de însilozare. Se fac fotografii cu toata marfa care se pune în camion, se citesc codurile de bare ale fiecărei piese în parte de pe eticheta și se emite Parking List pentru a ști ce cuprinde.

Silos Cordoba oferă soluții personalizate răspunzând nevoilor fiecărui fermier. Silozurile metalice cu tabla galvanizata reprezintă cea mai buna alternativa pentru depozitarea cerealelor datorita versatilității lor, a montării ușoare, a igienei în cazul manipulării și a costurilor scăzute pentru depozitare. Sistemele complete includ silozuri pentru depozitare, sisteme de transport vertical sau orizontal al cerealelor, uscarea și condiționarea acestora, controlul temperaturii și ventilația, monitorizarea automatizată cu software specific de administrare.

SILOS CORDOBA ÎN ROMÂNIA

Prima instalație Silos Cordoba în România a fost vândută în anul 2002 a fost vândută printr-o firmă intermediară din Județul Timiș. Până în 2009 s-au vândut instalații prin diverse firme intermediare. Văzându-se posibilitatea de dezvoltare și piața din România, în 2010 Silos Cordoba a deschis o sucursală în România unde funcționează un Birou Comercial și un Birou Tehnic. Astfel, proiectele pentru România se realizează chiar la Sucursala din România, sunt verificate și produse în Fabrica Silos Cordoba din Spania, iar de acolo sunt încărcate în camioane și trimise către țară.

De menționat este că firma de montaj este o firmă subcontractată de Silos Cordoba Spania, dar este o firmă din România, adică tot ce înseamnă montaj, asistenta în perioada de garanție și post-garanție este asigurat de o firmă din România.

Din vânzările realizate direct de sucursala românească împreună cu vânzările prin alți intermediari, la acest moment există peste 20 de instalații Silos Cordoba în România.

În România există o reală problemă cu depozitarea cerealelor, fermierii fiind astfel nevoiți să vândă la recoltă, moment când și prețul este cel mai scăzut. Silos Cordoba produce sisteme de însilozare din tablă galvanizată și toate mecanizările se fabrică cu tablă de cu un minim de 600 gr/m2 Zinc. Toate elementele de transport sunt acoperite cu suporți de protecție de polietilenă de înaltă densitate, pentru a nu suferi o uzură foarte mare utilajele în timpul transportului.

Serviciile Silos Cordoba în România

Fiecare proiect este strict personalizat. Silozurile pot fi construite de la 200 de tone pe celula pana la 30.000 de tone, numărul de celule fiind nelimitat, în funcție de spațiu adoptându-se o soluție său alta. Trebuie înțeles ca nevoile fiecărui fermier în parte pot fi diferite, cat produs trebuie procesat, cat timp se dorește pentru depozitare, capacitatea de procesare (de la 20 t/h pana la 1600 t/h), capacitatea de uscare la standardul de uscare de la 24% la 14% (de la 2 t/h la 200 t/h). Toți acești factori sunt analizați împreună cu clientul, iar apoi se proiectează o instalație conform nevoilor sale.

Silozuri cereale marca Silos Cordoba în România

Reportajul de mai jos este încheiat cu vizita la unul din clienții Silos Cordoba România din Județul Dolj, ALI PROD SRL, ce face parte din grupul AgriNatura. Are are deja două instalații la Alexandria, iar aceasta este cea de-a treia pe care am realizat-o. Este vorba de o instalație cu capacitate de 10.000 de tone realizată din patru celule de 2.500 tone fiecare, instalație prevăzută cu curățare, uscare și adițional 2 hale de recepție cu o capacitate de 5.000 de tone.

Pentru a vedea întreg reportajul realizat la Fabrica Silos Cordoba și încheiat la Instalația de Siloz din Dolj România, dați click aici

Top